Ξεχασμένες Ιστορίες και άλλα δεινά - Θανάσης Κόλλιας


Ξεχασμένες Ιστορίες και άλλα δεινά - Θανάσης Κόλλιας
Εκδόσεις ΑΩ, 2009
Θανάσης Κόλλιας. Όχι μόνο ποιητής. Όχι μόνο τραγουδιστής. Όχι μόνο μουσικός. Ένας αντισυμβατικός, μα πέρα ως πέρα αυθεντικός καλλιτέχνης! Ένας καλλιτέχνης που στο τέταρτο κατά σειρά βιβλίο του, "Ξεχασμένες Ιστορίες και άλλα δεινά", αποφάσισε να πιάσει φιλίες με βιολέτες και νεράιδες! Τολμηρός στην αναζήτηση της υγρασίας του έρωτα, γενναίος στα σκαμπανεβάσματα της ζωής και αμείλικτος με το άδικο αυτού του άχρωμου κόσμου.
Στα ποιήματα της παρούσας συλλογής, θα δούμε τα πάθη να καταγράφονται, τα όνειρα να ζητούν πραγμάτωση και μιά μούσα - την μούσα του ποιητή- να φορά τις πιο δυνατές λέξεις και να λικνίζεται σε ρυθμούς ξεκάθαρων "λογαριασμών" και πρόκλησης. Ο ποιητής αναγνωρίζει την διαφορετικότητα του και ξορκίζει τους φόβους του, με την αγάπη και την ορμή ενος αιώνιου εφήβου.
Οι υπερρεαλιστικές εικόνες που δημιουργούνται μέσα από την ανάγνωση των ποιημάτων, μας ταξιδεύουν σαν πούπουλα μέσα στον κόσμο του ποιητή και με ευκολία βιώνουμε τις προσωπικές του καταγραφές σαν κάτι απόλυτα δικό μας!
Τα εύκολα και τα δύσκολα, θα ταχθούν- θέλουν δεν θέλουν- με το μέρος μας! Εξάλλου ο Θανάσης Κόλλιας έχει τον τρόπο να τα πείσει.
Οι ξεχασμένες ιστορίες θα μας θυμήσουν πολλά!
Ματίνα Κ. Καρελιώτη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ωδή στα χέρια σου - Pablo Neruda

«Χωρίς πάθος, κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα.»

«Σμύρνη μου» - Σάββας Ακούσογλου