Το Σύμπαν, το μόνο που ζητά από εσένα είναι να είσαι ο υπέροχος εαυτός σου.


Το σύμπαν, με χίλιους δυο τρόπους, σου λέει σε θέλω, σε γουστάρω, πιστεύω σε σένα,  σε έχω ανάγκη για την αρμονία μου. Κι εσύ, αντί να πάρεις το μήνυμα και να πετάξεις όσο πιο ψηλά μπορείς, αναλώνεσαι σε ανταγωνισμούς, ζήλειες και μικρόψυχα συναισθήματα που ψαλιδίζουν επικίνδυνα την αληθινή πορεία που σου αντιστοιχεί, στην διάσταση της πραγματικότητας που βιώνεις.
Δεν έχεις καταλάβει ακόμα, πώς όσοι ερχόμαστε εδώ, σ’ αυτό το κοκκινόχωμα της μάνας Γης,  αποτελούμε συνειδητή επιλογή εκείνης της Αρχής, που ορίζει την συνεχή, πολύβουη και ζωοδόχο κίνηση μέσα στην ακίνητη ησυχία του Χάους. Ναι, ακριβώς γι’ αυτό υπάρχουμε! Είμαστε εκείνοι, που πριν ακόμα συλληφθούμε ως ιδέα, μας δόθηκε  ο ξεχωριστός ρόλος του απαραίτητου συστατικού της  Θείας Κοσμικής Έμπνευσης. Γι’ αυτό κι ο καθένας από εμάς είναι απόλυτα απαραίτητος και ισόνομα απαιτητός, ούτως ώστε να υπάρξει μία επιτυχής ροή στον Λόγο του Παντός.
Έτσι, είναι καιρός να αντιληφθείς πως όποια ανομοιογένεια κι αν παρουσιάζεις σε σχέση με τους συνανθρώπους σου, αν δηλαδή είσαι ψηλός ή κοντός, αν έχεις παραπανίσια κιλά ή μοιάζεις με στέκα μπιλιάρδου, αν ήσουν καλός μαθητής ή στουρνάρι, αν πλέκεις  γρηγορότερα ή αν τραγουδάς σκοτώνοντας όλες τις νότες  στην πρώτη εκπνοή, δεν παύεις να μετέχεις με την μοναδικότητα σου στην ομορφότερη ιστορία του απτού κόσμου.
Το Όλον, το μόνο που ζητά από εσένα είναι να είσαι ο υπέροχος εαυτός σου. Αγάπησε, με δύναμη τα θέλω σου και βαλε ως στόχο να ξεπερνάς κάθε σημείο που καταφέρνεις να φτάσεις. Το σημαντικό είναι το σημείο αυτό να είναι πάντα δικό σου κι όχι δανεικό. Να φροντίζεις με λίγα λόγια να ξεπερνάς εσένα κι όχι αυτόν ή αυτούς  που φαινομενικά “προπορεύονται”, διότι ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνουν σαν εσένα, ούτε βέβαια εσύ σαν αυτούς! Οι συγκρίσεις δεν έχουν θέση εδώ. Ο κύκλος εξάλλου της ζωής, όσο κι αν διαφέρουν οι λεπτομέρειες που τον πλαισιώνουν, είναι και θα είναι πάντα ο ίδιος για όλους:
Γέννηση – Πράξη – Θάνατος!

Ματίνα Κ. Καρελιώτη

Πρώτη δημοσίευση anapnoes.gr

Net photo

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ωδή στα χέρια σου - Pablo Neruda

«Χωρίς πάθος, κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα.»

«Το στενό της Διδότου» - Ματίνα Κ. Καρελιώτη